Śledzie ze sliwkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone

    70 g
  • cebula

    2 szt
  • sos sałatkowy francuski Prymat

  • oliwa

  • pieprz

  • matijasy

    700 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namocz w wodzie na 2 godz. Cebulę pokrój w piórka, śliwki potnij w większe kawałki. Całość wymieszaj z rodzynkami oraz sosem sałatkowym. Na śledzie nałóż przygotowany farsz i zwiń w rolmopsy. Tak przygotowane śledzie zalej oliwą i pozostaw na parę godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 08.03.2014 10:53
Oryginalne danie :)
Ada-Gaba 11.08.2012 11:01
extra
Dorota59 21.08.2011 15:23
ach te pyszne śledziki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat