Śledzie z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    6 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    1/3 szklanki
  • cynamon Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • goździk Prymat

    3 sztuki
  • imbir mielony

    1 płaska łyżeczka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledzie z żurawiną foto
Cebulę kroimy w pióra i smażymy na oleju.
Krok 2 - Śledzie z żurawiną foto
Dodajemy żurawinę i wszystkie przyprawy. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Krok 3 - Śledzie z żurawiną foto
Śledzie małosolne płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy w słoiku przekładając je cebulą. Pozostawiamy na 3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gracer 21.10.2014 22:13
fajne połączenie
gosia56 21.10.2014 20:40
na pewno pyszny śledzik;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat