Śledzie z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    do smaku
  • żurawina

  • śledzie

    10 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy w gotowanej wodzie przez kilka godzin. Rodzynki i żurawinkę sparzamy przez moment w gorącej wodzie. Śledziki kroimy w małe części. Układamy w naczyniu warstwę śledzi, posypujemy rodzynkami i żurawiną, znowu śledzie itd. Na koniec zalewamy oliwą z oliwek i odstawiamy na kilka godz do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 25.07.2013 15:42
U mnie na stole każdy śledź mile widziany:)
treonina 24.03.2013 13:28
oryginalne połączenie, jestem ciekawa jak to smakuje!
Bernadeta1 16.03.2013 00:41
pyszny śledzik
IKrakowianka 08.01.2013 22:42
fajne połączenie
Norgiusz 04.01.2013 07:51
super
Renata22 29.12.2012 19:36
bardzo ciekawe połączenie;)
olkaaa 26.07.2012 09:01
jeszcze takich nie jadłam
rjustysia 21.07.2012 12:53
Dziwiło mnie połączenie suszonych owoców ze śledziami do momentu, aż je spróbowałam. Są rzeczywiście pyszne!
zuzanna_z 06.07.2012 11:54
pyszne śledzie
[email protected] 16.06.2012 09:57
bardzo dobre wręcz pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat