Śledzie z rodzynkami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Jakiś czas temu odkryliśmy wędzone filety śledziowe. Są mega smaczne, a połączenie szalotek i rodzynków dodaje im dodatkowego, niesamowitego aromatu.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • wędzone filety śledziowe

    3 sztuki
  • rodzynki sułtańskie

    100 gramów
  • szalotka

    200 gramów
  • miód

    1 łyżka
  • olej z pestek winogron

    300 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie kroimy na kawałki.

Rodzynki przez godzinę moczymy we wrzątku. Odcedzamy.

Szalotki obieramy, kroimy w piórka.

Wszystkie składniki mieszamy z miodem, przekładamy do naczynia (najlepiej do słoika), zalewamy olejem.

Odstawiamy w chłodne miejsce.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy filetów wędzonych z oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat