Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron

Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Tradycyjne śledzie w oleju, ale tym razem zamiast oleju rzepakowego użyliśmy oleju z pestek winogron. Mniej wpływa na smak śledzi.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filety śledziowe

    1 kilogram
  • cebula

    1 kilogram
  • olej z pestek winogron

    500 mililitrów
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuka
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1 łyżeczka
  • owoc jałowca

    5 ziaren
  • Ziele angielskie całe XXL

    5 sztuk
  • nasiona gorczycy Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Śledzie moczyłem kilka godzin , zmieniając 2-3 razy wodę, następnie osączyłem i pokroiłem na mniejsze kawałki.

Cebulę pokroiłem w dość grube piórka. Sparzyłem je wrzątkiem. Osączyłem.

Listki laurowe, pieprz, jałowiec, ziele angielskie i gorczycę włożyłem do moździerza i utarłem na miazgę.

W słoikach ułożyłem warstwami śledzie, cebulę, utarte przyprawy. Całość zalałem olejem. Słoiki wstawiłem do lodówki na co najmniej 24 godziny.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

05.01.2019 19:20
Taki śledzik to ja rozumiem. Uwielbiam :)

Bożena Matuszczyk

21.12.2018 12:33
Pyszne śledziki i pomysłowo z olejem z pestek winogron.;)

bietka

20.12.2018 21:04
Bardzo smaczne śledziki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat