Śledzie w zalewie jałowcowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • solonych filetow sledziowych

    8
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • czerwone cebule

    2
  • octu spirytusowego

    50 ml
  • cukru

    1 łyżka
  • dżinu

    50 ml
  • Owoc jałowca cały Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie zalać zimna wodą, moczyc 2-3 godz., osączyć, pokroić na niewielkie kawałki. Cebulę obrać , posiekać. Ziarna jałowca rozetrzeć w moździerzu. Połączyć ocet z łyżka cukru. Wlać 1/2 l wrzącej wody i mieszać, aż cukier sie rozpuści. Dodać dżin oraz ziarna jałowca, wymieszać.
W słoiku układać na przemian cebulę i kawałki śledzi. Zalać zalewą, na koniec włożyć liście laurowe. Odstawić do lodówki na 24 godziny.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat