Śledzie w sosie sezamowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1,20 kg
  • mąka pszenna

    15 dag
  • mleko

    1 szkl.
  • sezam

    4 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, dodać sól, pieprz, sezam oraz jajka, zmiksować i odstawić na 30 minut.
Tuszki umyć, posolić, zwinąć i spiąć wykałaczkami, maczać w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor.
Podawać z ostrym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat