Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    0.5 Kg
  • cebula

    1 Szt
  • śmietana 18 proc

    150 Ml
  • majonez

    2 Łyżki
  • Musztarda francuska Prymat

    2 Łyżki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    4 Łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 Łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie pokroić w 3 cm kawałki. Moczymy w wodzie przez ok 6-8 godz, zmieniając wodę 2-3 razy, żeby straciły swój słony smak. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przelać wrzątkiem na sicie, żeby straciła swoją ostrość. Śmietanę, majonez, musztardy, cebulę i curry dokładnie wymieszać. Śledzie odsączyć z wody. Ułożyć je na talerzyku i polać powstałym sosem. Wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się, ,przegryzły"

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 07.05.2017 17:26
pyszne sledzie
ronald88 13.02.2017 20:35
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat