Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w sosie czosnkowo smietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
ogórki konserwowe 6 sztuka
śmietana 1,5 szklanka
Koperek suszony Prymat
pieprz
cytryna
śledzie 10 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w sosie czosnkowo smietanowym

Śledzie płuczemy w wodzie, następnie umieszczamy w naczyniu zalewamy wodą z dodatkiem soku z cytryny (ok 1 łyżki) odstawiamy na 3-4 godziny. Pozbawione nadmiary soli śledzie kroimy w dzwonki, czosnek rozdrabniamy przez wyciskarkę dodajemy do śmietany dokładnie mieszamy, śmietane z czosnkiem przyprawiamy do smaku, dodajemy koperek. Ogórki kroimy na paseczki, Dzwonki ryby przekładamy z ogórkami, zalewamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 14.09.2013 17:35
mniam dobre,:)
cooleczka 28.12.2012 12:10
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak