śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    5 sztuk
  • cebula

    10 dag
  • śmietana

    ¼ litra
  • jaja

    2 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie zalać na kilka godzin wodą, odfiletować i zalać mlekiem. Cebulę pokroić w talarki, zalać wrzącą wodą lekko zakwaszoną octem, po chwili odcedzić. Śmietaną zalać śledzie na kilka godzin przed podaniem, na śledzie położyć cebulę. Podawać przybrane zieleniną i jajkiem ugotowanym na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 22.09.2011 09:54
bardzo lubię śledzie
agata1722 31.01.2011 12:56
na zdjęciu niestety bez przybrania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat