Śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1 słoik
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana 12%

    200 gram
  • kefir

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno siekamy i posypujemy trochę solą oraz cukrem. Odstawiamy na pół godziny. Dodajemy pokrojone śledzie i alewamy śmietaną oraz kefirem. Przyprawiamy do smaku solą ziołową z młynka. Podaję z ziemniakami. Pycha!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
safcia 29.05.2012 13:23
az nabrałam smaka na śledzie pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat