śledzie w pomidorowym soku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    2 sztuki
  • sok pomidorowy

    300 ml
  • olej

    3 łyżki
  • tabasco

  • czarny pieprz mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • cukier

    3 łyżeczki
  • filety śledziowe

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryby moczę przez 3 godziny w wodzie. Kilka razy zmieniam im wodę. Następnie kroję śledzie na kawałki i łączę je z krążkami pora. Trzepaczką łącze ze sobą sok pomidorowy, olej, dokładam cukier, tabasco i pieprz. Taką zalewę wylewam na śledzie z porem i po jednym dniu podaję na stół. Chłodzą się przez noc w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 14:17
pycha
sznycel 11.08.2012 23:22
pomidorowy sok pasuje do śledzi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat