Śledzie w oliwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • jabłko

    1 szt
  • oliwa

    5 łyżek
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • śledzie

    30 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć w wodzie z mlekiem na około 5h. Obrać ze skóry, ułożyć na wąskim, długim półmisku, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Obraną cebulę i jabłko drobno posiekać, wymieszać z cukrem i oliwą, osolić. Przygotowanym dodatkiem obłożyć śledzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 02.12.2012 14:04
apetyczne śledziki
Mariusz10 04.06.2012 19:06
pycha
Iwona51 22.06.2011 17:51
smaczne
mehia 13.03.2011 14:02
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat