Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    10 płatów
  • cebula

    3 szt.
  • olej

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy moczymy w zimnej wodzie przez około dwie godziny.Cebulę kroimy w piórka.Do słoików układamy warstwę śledzi,warstwę cebuli i tak do skończenia składników.Dodajemy do każdego słoika po 3 liście laurowe i po 3 kulki ziela.Zalewamy olejem do końca wysokości słoika.Możemy spróbować po upływie dwóch dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 24.04.2013 09:43
klasyczne najlepsze
MagdaXXX 12.03.2013 16:48
uwielbiam śledziki
Jodaj 09.02.2013 16:46
extra śledziki :)
Bernadeta1 07.02.2013 09:32
super śledz
Krzysiek3 03.02.2013 22:25
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat