Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 10 płatów
cebula 3 szt.
olej do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Matiasy moczymy w zimnej wodzie przez około dwie godziny.Cebulę kroimy w piórka.Do słoików układamy warstwę śledzi,warstwę cebuli i tak do skończenia składników.Dodajemy do każdego słoika po 3 liście laurowe i po 3 kulki ziela.Zalewamy olejem do końca wysokości słoika.Możemy spróbować po upływie dwóch dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 24.04.2013 09:43
klasyczne najlepsze
MagdaXXX 12.03.2013 16:48
uwielbiam śledziki
Jodaj 09.02.2013 16:46
extra śledziki :)
Bernadeta1 07.02.2013 09:32
super śledz
Krzysiek3 03.02.2013 22:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak