Śledzie w oleju.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matyjasy

  • ogórki kiszone

  • cebula

  • ocet

  • pieprz

  • olej

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W słoiku układać na przemian matyjasy pokrojone w paski (odmoczone), cebulę pokrojoną w piórka i ogórek w półplasterki. Każdą warstwę śledziową skropić octem, posypać pieprzem i papryka. Zalać olejem i odstawić słoik do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 27.06.2012 11:03
lubię takie śledzie
Grażyna13 07.03.2012 10:25
Lubię takie :)
romanrafal 02.09.2011 17:39
pyszne
Olaa 18.05.2011 08:22
pyszne
novita23 18.05.2011 08:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat