śledzie słodko-kwaśne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    8 sztuk
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • rodzynki

    10 dag
  • cukier

    0,5 łyżki
  • sos słodko-kwaśny

    1 słoik
  • mleko

    1 szklanka
  • oliwa

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie oprawiamy, wykrojone filety moczymy w mleku aby nie były zbyt słone. Papryki oraz cebule pokroić w paski i poddusić na oliwie,dodać troszkę wody. Gdy warzywa zmiękną dodać rodzynki,następnie cukier,kostkę bulionową,sos słodko-kwaśny oraz szczyptę soli i pieprzu. Chwilkę pogotować i odstawić. Schłodzić. Płaty śledziowe pokroić na kawałki i zalać sosem,dobrze wymieszać i odstawić najlepiej na 1 dzień do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 16.07.2013 21:28
ciekawe śledziki:-)
adam1f 19.04.2013 22:36
na pewno są pyszne
parysek10 26.12.2012 14:09
dobre
Adam/ZUB3R 26.12.2012 11:49
dobre
gosia56 26.12.2012 11:34
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat