Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie słodko-kwaśne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 8 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 2 sztuki
rodzynki 10 dag
cukier 0,5 łyżki
sos słodko-kwaśny 1 słoik
mleko 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie słodko-kwaśne

Śledzie oprawiamy, wykrojone filety moczymy w mleku aby nie były zbyt słone. Papryki oraz cebule pokroić w paski i poddusić na oliwie,dodać troszkę wody. Gdy warzywa zmiękną dodać rodzynki,następnie cukier,kostkę bulionową,sos słodko-kwaśny oraz szczyptę soli i pieprzu. Chwilkę pogotować i odstawić. Schłodzić. Płaty śledziowe pokroić na kawałki i zalać sosem,dobrze wymieszać i odstawić najlepiej na 1 dzień do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 16.07.2013 21:28
ciekawe śledziki:-)
adam1f 19.04.2013 22:36
na pewno są pyszne
parysek10 26.12.2012 14:09
dobre
Adam/ZUB3R 26.12.2012 11:49
dobre
gosia56 26.12.2012 11:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak