Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po kaszubsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 6 sztuk
ogórki konserwowe 4 sztuki
olej rzepakowy 125 ml
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 200 g
woda 1 słoiczek po koncentracie
ocet 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
cukier 2 łyżki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku

Śledzie moczymy w zimnej wodzie kilka godzin. Płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka, ogórki w plasterki. W garnku rozgrzewamy ok. łyżki oleju, podsmażamy cebulkę, dodajemy pozostałą część oleju, ocet, ziele, angielskie, ogórki, koncentrat pomidorowy oraz wodę. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok 15 - 20 minut. Doprawiamy do smaku. Przestudzoną zalewą zalewamy śledzie i odstawiamy przynajmniej na kilka godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 13.03.2017 14:29
apetycznie wygladaja
agaK. 13.03.2017 09:32
Dobry śledzik pasuje do wielu okazji:)
Aleksandra/Olcia 13.03.2017 09:06
mniam mniam
pestka 13.03.2017 00:19
smaczna przystawka
gusia1000 13.03.2017 00:00
Zawsze dobre.
mysza75 12.03.2017 22:47
jakie dobre śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak