Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po hawajsku z musztardą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 5 sztuka
ananas 1/2 puszka
cebula biała 1 sztuka
majonez tradycyjny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżka
sok ananasowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po hawajsku z musztardą

Filety śledziowe myjemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy w średniej wielkości plastry. Ananasy kroimy w nieduże cząstki,a cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. W osobnej misce przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą majonez, musztardę, śmietanę i sok z ananasa. Polewamy nimi śledzie, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce około godziny przed podaniem,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 10.12.2013 19:05
uwielbiam takie śledziki
Marlenka.S 10.12.2013 17:35
muszę spróbować, coś innego
patryska76 10.12.2013 17:05
Fajny pomysł na śledzia ;)
nogawkuchni 10.12.2013 16:00
Oryginalny i smakowity pomysł na śledzie,ciekawi mnie ich smak,bo zapowiadają się pysznie,interesujące połączenie składników i smaków.
iwi 10.12.2013 15:43
Ciekawa wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak