Śledzie na żółto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    4 szt
  • śmietana 12%

    200 ml
  • jaja na twardo

    4 szt
  • musztarda francuska

    1 łyżka
  • krem z gorczycy

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • koper świeży

    1/2 pęczka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • kurkuma mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć w wodzie( około 3 godzin). Ze śmietany przygotować sos: wymieszać śmietanę z łyżeczką musztardy, sosem sojowym, kremem z gorczycy i kurkumą. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Układać na talerzykach śledzie z jajkami pokrojonymi w ósemki, posypać posiekanym koperkiem i zalać sosem. Odłożyć do lodówki na ok. 30 minut, żeby smaki się połączyły i podawać. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
traktorek 11.07.2011 19:58
super
MAR3STA 28.11.2010 18:27
wow, pięknie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat