Śledzie dla smakoszy

Śledzie dla smakoszy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe marynowane

    2 sztuki
  • jajko

    2 sztuki
  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • orzeszki ziemne

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać. Następnie pokroić w drobniutką kosteczkę. Orzeszki ziemne posiekać. Do miseczki włożyć majonez, śmietanę. Dokładnie wymieszać razem. Dodać pokrojone jajka, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać. Płaty śledziowe pokroić na kawałki, ułożyć na talerzu. Położyć na śledziach sos z jajkami, posypać siekanymi orzeszkami ziemnymi w polewie wasabi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 09.10.2013 00:05
takie śledziki to ja lubię
ankaryba 29.08.2013 07:49
pyszne śledziki :-)
Betka 21.08.2012 07:16
fajne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat