Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
olej 0,5 szkl
ocet winny 3 łyżki
pieprz
żurawina
śledzie w oleju 0,5 (płaty)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z żurawiną

Żurawinę przelać wrzącą wodą, odcedzić na sicie. Cebulę obrać, pokroić w piórka, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić. śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Do rondla wlać olej, dodać żurawinę, cebulę , ocet winny i pieprz, lekko podgrzać do połączenia się składników, ostudzić. Wymieszać ostrożnie ze śledziami. Śledzie przełożyć do słoika razem z zalewą, zakręcić, odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Następnie wyłożyć śledzie na talerz, polać sosem z cebulką i żurawiną. Podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 28.06.2013 21:27
Takiego jeszcze nie jadłam:)
kriko 28.06.2013 19:45
z żurawiną jeszcze nie jadłem
Luki 28.06.2013 19:25
pyszniutkie śledziki
Wiesława1 28.06.2013 19:15
super śledzik
Krzysztof15 28.06.2013 19:11
pyszny sledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak