Śledz w sosie musztardowo koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    7 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • majonez

    2 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • koperek

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie najlepiej całą noc jak wolimy takie bardziej wymoczone śledzie.

Cebulę kroimy w pół krążki przelewamy wrzątkiem na sitku ale można tez dać surową cebulę
Śledzie kroimy w ukośne paseczki dodajemy cebulę.

Olej mieszamy z musztardą , majonezem, cukrem , koperkiem dodajemy odrobinę pieprzu wlewamy do śledzi całość mieszamy odstawiamy aby smaki się przegryzły.

POLECAM !!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 24.02.2014 12:40
apetyczne :)
mysza75 21.02.2014 14:45
Fajna sałateczka z sosem koperkowym
Janina 21.02.2014 08:17
Ekstra wspaniały śledzik;)
gosia56 20.02.2014 09:02
bardzo dziękuję za miłe komentarze
fotoviderek 20.02.2014 07:51
Zapowiada się wspaniale :)
olkaaa 20.02.2014 07:37
jeszcze nie próbowałam
gusia1000 20.02.2014 00:45
Pod mój smak.
DorotaZ 19.02.2014 21:27
Pyszności:)
Hanna5 19.02.2014 20:48
kusi do wypróbowania
IwonaDD 19.02.2014 18:57
super zrobiony śledzik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat