Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4
cebulka 1/2
ogórek konserwowy 4
śmietana 3 łyżka
majonez 3 łyżka
sól
koperek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Cebulkę i ogórki drobno posiekać. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku, wymieszać. Śledzie opłukać w zimnej wodzie, ułożyć na talerzu w roladki i napełnić sosem. Podawać udekorowane koperkiem.
Można podać takiego śledzia jako przystawkę lub do ziemniaczków jako postne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 07.10.2013 09:55
uwielbiam śledzie, mniam
sara1 07.10.2013 09:15
apetyczny śledzik
Ania321 07.10.2013 09:12
pyszne śledzie :)
Lis 06.10.2013 21:48
Już mi taki śledzik smakuje - i do tego wszystkiego pięknie podany:)
Marta1986 06.10.2013 21:22
apetycznie wygląda
Pyszota 06.10.2013 21:16
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak