Śledź w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4
  • cebulka

    1/2
  • ogórek konserwowy

    4
  • śmietana

    3 łyżka
  • majonez

    3 łyżka
  • sól

  • koperek

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę i ogórki drobno posiekać. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku, wymieszać. Śledzie opłukać w zimnej wodzie, ułożyć na talerzu w roladki i napełnić sosem. Podawać udekorowane koperkiem.
Można podać takiego śledzia jako przystawkę lub do ziemniaczków jako postne danie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_mc 07.10.2013 09:55
uwielbiam śledzie, mniam
sara1 07.10.2013 09:15
apetyczny śledzik
Ania321 07.10.2013 09:12
pyszne śledzie :)
Lis 06.10.2013 21:48
Już mi taki śledzik smakuje - i do tego wszystkiego pięknie podany:)
Marta1986 06.10.2013 21:22
apetycznie wygląda
Pyszota 06.10.2013 21:16
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat