Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4
  • cebulka

    1/2
  • ogórek konserwowy

    4
  • śmietana

    3 łyżka
  • majonez

    3 łyżka
  • sól

  • koperek

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śledź w śmietanie

Cebulkę i ogórki drobno posiekać. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku, wymieszać. Śledzie opłukać w zimnej wodzie, ułożyć na talerzu w roladki i napełnić sosem. Podawać udekorowane koperkiem.
Można podać takiego śledzia jako przystawkę lub do ziemniaczków jako postne danie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

sylwia_mc 07.10.2013 09:55
uwielbiam śledzie, mniam
sara1 07.10.2013 09:15
apetyczny śledzik
Ania321 07.10.2013 09:12
pyszne śledzie :)
Lis 06.10.2013 21:48
Już mi taki śledzik smakuje - i do tego wszystkiego pięknie podany:)
Marta1986 06.10.2013 21:22
apetycznie wygląda
Pyszota 06.10.2013 21:16
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat