Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy
8 szt
cebula
1 duża
jabłko kwaśne
1 duże
groszek konserwowy
2 łyżki
śmietana kwaśna
150 ml
jogurt naturalny
100 ml
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Matiasy moczymy przez dwie godziny, odsączamy, kroimy każdy filet na 3-4 kawałki. Śmietanę łączymy z jogurtem naturalnym, pokrojoną w drobną kostkę cebulą i obranymi jabłkami, które również kroimy w kostkę. Sos doprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem, polewamy nim śledzie i posypujemy groszkiem konserwowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 14.10.2011 12:57
lubię taki śledź do ziemniaków w łupinie gotowanych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak