Śledź po Japońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2 sztuki
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • majonez tradycyjny

    do smaku
  • cukier kryształ

    2 łyżeczki
  • śledzie

    4 (w zalewie solnej)
  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety wymoczyć. Cebulę poszatkować i posypać cukrem, wymieszać, przykryć talerzykiem, odstawić aż puści sok. Ugotować jajka na twardo. Śledzia pokroić w dużą kostkę, z cebuli odlać sok i dodać do śledzia, dodać posiekane jajka, groszek, popieprzyć i dodać majonez wg. uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 11.03.2012 15:46
mniam
Justyna Jussstiii 20.02.2012 09:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat