Skrzydełka miodowo czosnkowe

Skrzydełka miodowo czosnkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    1 kg
  • olej do smażenia

    1 litr
  • miód płynny

    250 ml
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Skrzydełka miodowo czosnkowe

Olej rozgrzać do 200 stopni. Małe porcje skrzydełek smażyć w oleju przez 10 minut. Trzymać po usmażeniu w gorącym na 150 stopni piekarniku. Jak usmażymy wszystkie mieszamy miód z czosnkiem, można lekko podgrzać miód, wkładamy upieczone skrzydełka do miski i polewamy sosem. Dobrze mieszamy aby wszystkie skrzydełka się pokryły. Podawać po zrobieniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

IlonaAlbertos 28.08.2011 23:27
Fajny przepis, bardzo lubię takie dania.
Marta98 24.01.2011 18:08
super
Izabela/bella81 01.12.2010 10:32
Ślicznie wyglądają, ale z miodem to już nie dla mnie.
Ela20 07.08.2010 11:48
Bardzo apetyczne danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat