Skrzydełka miodowo cytrynowe

Skrzydełka miodowo cytrynowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka lub szyjki

    1 kg
  • Starta skórka cytrynowa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • miód

    250 ml
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Skrzydełka miodowo cytrynowe

Skrzydełka kroimy na dwa mniejsze kawałki. Myjemy i osuszamy. Ubijamy trzepaczką miód z sokiem z cytryny i startą skórką z cytryn. Polewamy tym skrzydełka dokładnie i zostawiamy na 2 godziny. Następnie kładziemy je na ruszcie w piekarniku i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Odwracamy po tym czasie, smarujemy resztą marynaty i pieczemy jeszcze 10 minut. Gotowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Marta98 03.01.2011 20:35
cud-miód
Allice 20.11.2010 09:33
Smakowicie się prezentują.
ewelinapac 15.11.2010 16:39
pychota
Grażyna13 18.10.2010 19:41
Wspaniałe :)
Ela20 19.09.2010 14:44
mmm... pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat