Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka pomarańczowa smazona (do ciast)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Skórk z pomarańczy 4 szt
cukier 1 szkl
sok z cytryny 2 łyżeczki
galaretka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka pomarańczowa smazona (do ciast)

Pomarańcze umyć, obrać ze skóry.
Skórę pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do garnka, zasypać cukrem, dodać sok z cytryny i troszkę wody.
Dusić razem ok pół godziny.
Na koniec dodać galaretkę prosto z torebki i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.

Doskonały dodatek do ciast bakaliowych i sernika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 20.09.2013 20:28
Nie ma to jak skórka własnego wykonania. Tez podobnie robię. Ma ona dużo więcej aromatu niż kupna!
Jusiaa 20.09.2013 20:09
ciekawe, muszę wypróbować
Melania 20.09.2013 19:26
Pierwszy raz coś takiego widzę, super wygląda i na pewno poprawi smak deserów i ciast :)
SylwiaMagdaSabin 20.09.2013 19:23
pomysłowe przyznam
Margaretkaw 20.09.2013 19:22
Muszę wypróbować ten przepis :)
w mojej kuchni 20.09.2013 19:02
do ciast jak znalazł taka domowa skórka
sylwia_mc 20.09.2013 19:01
Bardzo przydatny przepis, super
miki47 20.09.2013 18:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak