Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 1 kostka
mąka 2 szklanki
cukier 1 i 1/3 szklanki
woda 7 łyżek
kakao 3,5 łyżki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
masa na ciasto:
cukier 1/2 szklanki
cukier wanilinowy
jajko 1 sztuka
budyń waniliowy 2 opakowania
ser biały 500 gramów
margaryna pół kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Serówka

CIASTO NA SPÓD: Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować w rondlu. Po ugotowaniu ostudzić., Dodawać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek, dodać do masy. Wyrobić z tego masę i wylać na wysmarowaną masłem brytfannę.

MASA NA CIASTO: Cukry wymieszać, dodać całe jajko, budynie i roztopioną margarynę. Pod koniec wmiksować dwukrotnie zmielony ser biały. Kłaść kupkami na ciasto. Piec w 180 st. przez ok. 50-60- minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 01.01.2014 08:42
dziękuję za miłe komentarze :D
PaniMISIOWA 27.12.2013 16:06
fajne ciacho
plocia 27.10.2013 12:15
Ciasto na niedzielę w sam raz.
Katarzyna/kate1980 24.01.2013 21:45
śliczne ciacho
Renataj 05.01.2013 01:41
Apetycznie się prezentuje - warto wypróbować.
Silver Teaspoon 04.01.2013 19:29
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak