Serowe ROLLSY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony

    10 dag
  • szczypiorek

    10
  • wędlina

    10 plastrów
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • papryka mielona

  • ser gouda

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz:
delikatnie rozgnieść serek topiony. Najlepiej zrobić to widelcem.
Szczypiorek drobno posiekać.
Ulubioną wędlinę pokroić w kosteczkę.
Połączyć powyższe składniki, dodać szczyptę papryki mielonej, soli, pieprzu oraz przyprawy Kucharek. Dokładnie wymieszać.
Ser:
Kostkę sera żółtego rozpuścić w kąpieli wodnej. Mięciutki i ciepły ser wyciągnąć z woreczka i położyć na dużym kawałku foli aluminiowej. Drugim płatem foli przykryć ser.
Następnie rozwałkować i ściągnąć "sreberko" z wierzchu.
Teraz należy wyłożyć, równomiernie rozsmarować farsz i zawinąć rollsy
[Po chwili] gdy roladki wystygną wstawić do lodówki.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 18.06.2014 22:34
wyglądają świetnie :)
gacopierz23 19.05.2014 22:02
smaczne i ładnie zdobi podane potrawy
olkaaa 11.03.2014 07:45
świetny pomysł
Kejti 03.03.2014 09:46
Fajny pomysł :-)
IZABELA29 22.02.2014 10:45
świetne na imprezkę
ben-ka 22.02.2014 10:45
To jest bardzo smaczne,robię taką roladkę też:)
migotka28 21.02.2014 22:57
fajny pomysł
Czyki 16.02.2014 08:19
Bardzo fajne połączenie :)
Klausia 15.02.2014 13:33
bardzo pomysłowe :)
mitek111 12.02.2014 18:33
fajny pomysł na przystawkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat