Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe racuchy z bananem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
ocet 1 łyżeczka
cukier do smaku
mąka pszenna do konsystencji
banan 3 sztuki
olej do smażenia
cukier puder do dekoracji
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
kefir 350 ml
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe racuchy z bananem

Wszystkie składniki dobrze wymieszać, następnie dodać tyle mąki, aby konsystencja była dość gęsta. Dodać sodę i banany pokrojone w plasterki, delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki kładzione łyżką, z obu stron na rumiano. Odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem. Można podać z musem owocowym. Z tej porcji wychodzi ok. 20 sztuk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 07.03.2013 08:15
takich jeszcze nie robiłam, ciekawy przepis
Rafał10 18.12.2012 08:25
aaale bym takie zjadła, mniam !
pestka 15.12.2012 00:24
lubię racuchy, a te są ciekawe
Lemon 12.12.2012 21:57
fajne
kasiaw 12.12.2012 20:50
muszą być pyszne
kokoszka
kokoszka 12.12.2012 20:46
dobre
gosia561 12.12.2012 20:40
ciekawa wersja
Magda24 12.12.2012 20:37
dobre
as28 12.12.2012 20:34
mniam super
as28 12.12.2012 20:34
mniam super
babajaga1969 12.12.2012 20:27
pycha
Iwka 12.12.2012 20:10
smaczne
Marta1986 12.12.2012 19:54
pycha
gosia56 12.12.2012 19:50
ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak