Przepis i sposób przygotowania na: serowe pierniczki
Piec ok 10 min w temperaturze 160 stopni
Lukier: 2 białka 250 gr cukru pudru. Cukier puder wymieszac z białkami.
Polukrować pierniczki
żółtko jajek | 2 sztuki |
cukier | 2 szklanki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
sól | 1 szczypta |
olej roślinny | 16 łyżek |
mleko | 12 łyżek |
mąka pszenna | 1 kg |
lukier | 1 sztuka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
twaróg | 500 (śmietankowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: