Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa pieczeń na obiad

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 1/2 kg
żółty ser starty 30 dag
ząbki czosnku 2
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa pieczeń na obiad

Łopatkę zmielić w maszynce do mielenia. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko dajemy do większej miski. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach i dajemy do misy z mięsem. Dodajemy resztę przypraw i dokładnie całość mieszamy do połączenia wszystkich składników. Gotową masę dajemy na posmarowaną formę i wstawiamy do piekarnika na około 1 h 40 minut w temperaturze 190-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.05.2016 16:28
świetny pomysł
Ola1young 01.05.2016 14:53
fajny przepis :)
Mniam 01.05.2016 13:43
Świetnie przygotowana pieczeń.
AZgotuj 01.05.2016 11:55
bardzo smacznie wygląda :)
Wafelek2601 01.05.2016 11:43
Pyszności.
Janina 01.05.2016 11:30
Ciekawy przepis;))
IZABELA29 01.05.2016 11:11
Fajnue wygląda
cukiereczek 01.05.2016 09:48
smaczna i na kanapkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak