Sernik ZEBRA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód

  • herbatniki

    250 g
  • masło

    150

Masa serowa

  • ser na sernik

    800 g
  • cukier

    1 szk
  • jajka

    4 szt
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    100 g
  • budyń

    1 szt truskawkowy
  • kakao

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Masło roztopić i przelać do herbatników, wymieszać i wyłożyć dno tortownicy.
Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier oraz cukier waniliowy i zmiksować. Dodać śmietanę oraz mąkę ziemniaczaną i całość chwilę zmiksować. Następie do masy twarogowej dodawać cały czas miksując po jednym jajku. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać budyń truskawkowy i wymieszać, do drugiej kakao, wymieszać. Do tortownicy nakładać po 2 łyżki masy truskawkowej, na nią 2 łyżki masy czekoladowej i tak do końca.
Piec 50 - 60 minut w temperaturze 170 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 29.04.2017 16:01
Uwielbiam :)
jagoda5913 29.04.2017 00:28
fajna zebra
Edita 28.04.2017 18:54
fajna zebra
Bernadeta1 28.04.2017 18:48
pięknie Ci wyszedł i na pewno pychota
Stenka 28.04.2017 17:36
piękne wzorki
Ada-Gaba 28.04.2017 17:34
fajnie się prezentuje
Janina 28.04.2017 16:20
Fajny serniczek;))
MagdalenaIC 28.04.2017 16:15
Pysznie :)
w mojej kuchni 28.04.2017 14:59
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat