Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z wiśniami.
Składniki na ciasto zagnieść ,Ciasto podzielić na 2 części większą i mniejszą,większą rozłożyć na blaszce o wymiarach 24/36 wyłożonej papierem do pieczenia .Ciasto ponakłówac widelcem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiec około 15 min.Po upieczeniu wystudzić. Mniejszą cześć ciasta zwinąć w folie spożywczą i włożyć do zamrażarki
2.
Masa serowa; Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, żółtka utrzeć z cukrem dodać roztopione ale wystudzone masło,zmiksować na puszystą masę,do masy dodać ser i budyń waniliowy dalej miksować.Na sam koniec dodać ubite na sztywno białka delikatnie wymieszać drewnianą łyżką do połączenia sie białek z masą serową.
3.
Mase serową przelać na podpieczone ciasto, na masę serową poukładać wiśnie na wiśnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażarki.Ciasto włożyć do piekarnika i piec 50 - 60 min w temperaturze 180 stopni.