Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
twaróg
1 kg -
jajko
3 szt -
cukier
1 szkl -
budyń śmietankowy
1 szt -
cukier wanilinowy
1 szt -
cytryna
1 szt -
olej
1/2 szkl -
mleko
1 szkl
Przepis i sposób przygotowania Sernik z rosą
Twaróg zmielić 3 razy i wymieszać ze wszystkimi składnikami,oprócz białek.Masę serową wylać na ciasto (powinna mieć konsystencję gęstej śmietany).Włożyć ciasto do pieca nagrzanego do temperatury 180 st.C na 50 minut.Białka ubić na sztywną pianę i dodać 1/2 szkl. cukru.Na 15 minut przed końcem pieczenia wyjąć i na wierzch rozsmarować pianę z białek.Włożyć jeszcze na 15 minut i dopiec.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)