Sernik z rosą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    1 szkl
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • cytryna

    1 szt
  • olej

    1/2 szkl
  • mleko

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić ciasto: 1 margaryna KASIA ,3 żółtka, 1/2szkl cukru, 3 szkl.mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy.Zagnieść ciasto i wylepić spód blaszki.
Twaróg zmielić 3 razy i wymieszać ze wszystkimi składnikami,oprócz białek.Masę serową wylać na ciasto (powinna mieć konsystencję gęstej śmietany).Włożyć ciasto do pieca nagrzanego do temperatury 180 st.C na 50 minut.Białka ubić na sztywną pianę i dodać 1/2 szkl. cukru.Na 15 minut przed końcem pieczenia wyjąć i na wierzch rozsmarować pianę z białek.Włożyć jeszcze na 15 minut i dopiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Granita 21.02.2013 01:05
Uwielbiam go...zajmuje u mnie jedno z najwyższych miejsc w sernikowym rankingu
Krystyna32 05.09.2012 11:05
extra
Seba 17.07.2012 08:39
pycha serniczek
everything 20.01.2012 08:16
moj ulubiony serniczek ;-)
Dorian 03.12.2011 13:50
pycha
Wacław 01.11.2011 09:25
wyborne,pyszne !!!
smakoszek 23.07.2011 15:20
bardzo lubię serniki
smakoszek 23.07.2011 15:20
bardzo lubię serniki
ben-ka 18.07.2011 12:21
sernik z rosa jest bardzo smaczny,a fotka? no cóż - niektórzy w ten sposób zbierają punkty:(
barbara11561 24.05.2011 21:46
zdjęcie oczywiście nie moje!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat