Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z pierniczkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sernik

twaróg zmielony 1 kg
pierniczki glazurowane 250 gram
mąka krupczatka 2 łyżki
jajko 6
cukier puder 300 gram
masło 125 gram
budyń śmietankowy

polewa

masło 125 gram
cukier puder 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
wrzątek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z pierniczkami

Kroki postępowania

1
Masło rozpuść w rondelku i odstaw by ostygło.Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem,stopniowo dodawaj ser.
Masę serową utrzyj z masłem,budyniem oraz mąką. Na koniec dodaj białka i delikatnie wymieszaj.
Formę do ciasta wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.
Krok 1 - Sernik z pierniczkami foto
2
Wylej połowę masy serowej a na wierzch ułóż pierniczki. Wylej drugą połowę sera.Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika do temp 190 stopni i piecz około 50-55 minut.
Krok 2 - Sernik z pierniczkami foto
3
Masło rozpuść w rondelku dodaj cukier puder i mieszaj aż się rozpuści.
Zdejmij rondelek z ognia,dodaj kakao oraz rozpuszczoną żelatynę
Przestudź i polej ciasto.
Krok 3 - Sernik z pierniczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 03.08.2015 21:01
Super serniczek
Ola1young 03.08.2015 16:14
znakomite ciasto :)
bertpvd 03.08.2015 09:26
ciekawe połączenie smaków :)
Zdzisław 03.08.2015 08:51
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak