Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z pierniczkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
ser biały 1,60 kg
cukier puder 50 dag
jajko 12 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier waniliowy 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 szt
pierniczki nadziewane dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z pierniczkami

Margarynę ucieramy z cukrami i żółtkami. Ser mielimy dwa razy dodajemy do żółtek wraz z budyniem i ubitą pianą z białek. Delikatnie mieszamy.
Połowę masy wykładamy na blachę (25/36) wyłożoną papierem do pieczenia, układamy pierniczki jeden koło drugiego i przykrywamy drugą połową masy serowej. Pieczemy 65 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 11.03.2014 07:58
z pierniczkami och mniam
IlonaAlbertos 29.01.2014 21:07
Oj, zjadłoby się kawałeczek :) Apetyczny.
caralajna 29.04.2013 09:42
bardzo fajny pomysł :)
Adam/ZUB3R 05.04.2013 21:50
smacznie wygląda
ankaryba 18.03.2013 08:09
ale pychotka :-)
SylwiaMagdaSabin 14.02.2013 09:30
uwielbiam
kasienka23 14.02.2013 09:09
fajny pomysł z pierniczkami!
kasienka23 14.02.2013 09:09
fajny pomysł z pierniczkami!
Wiesława1 14.02.2013 09:02
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak