Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z figami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser dwukrotnie zmielony 1 kg
jajko 5 szt
margaryna 125 g
cukier 1 niepełna szklanka
cukier waniliowy 4 łyżki
figi 8 szt
płatki migdałowe 2 garście
budyń waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z figami

Żółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem porcjami zmielony ser i budyń w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami. Masę serową przełożyć do formy. Na wierzchu ułożyć figi pokrojone w ćwiartki, posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.02.2014 11:12
wspaniały sernik !
IKrakowianka 15.01.2014 16:07
super sernik
Kuchenka 28.12.2013 22:07
jest świetny
ONY_za_kare 05.11.2013 13:55
pyszny sernik
Łucja 05.11.2013 00:05
pysznie wygląda :)
Alex_M 04.11.2013 13:37
świetny sernik
Mniam 03.11.2013 16:03
Z figami jeszcze nie jadłam, ale musi świetnie smakować.
Zdzisław 03.11.2013 15:30
dla mnie smacznie podano na talerzu
Piotr-21 03.11.2013 14:23
pyszny sernik
Barbara/zuza22_85 03.11.2013 14:16
ale apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak