Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami na orzechowym spodzie
1 Ciasto : Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,podzielić na
dwie części (2/3 i 1/3) i schłodzić w zamrażarce przez 1 godz.
2 Masa serowa: miękkie masło utrzeć ze szczyptą soli,cukrem
pudrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodawać cały czas
ucierając po jednym żółtku.Gdy masa będzie jednolita dodać w kilku częściach twaróg i cały czas ucierając dodać budyń i dalej miksować do połączenia wszystkich składników.Na koniec pianę ubitą z pozostałych
białek,delikatnie połączyć.
3.Większą część ciasta zetrzeć na dno blachy, wyłożyć przygotowaną masę serową.
4. Brzoskwinie z puszki odsączamy na sicie,kroimy w plastry i wykładamy
na masę serową.
5.Na wierz potrzeć na tarce pozostałą część ciasta.
6. Piec w temp.180 stopni przez 1godz.