Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik z bezą

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka
30 dag
cukier
1 szkl
margaryna
15 dag
jajko
1 szt
żółtko jajek
2 sztuki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
NA MASĘ:
twaróg
1 kg
cukier
1 szkl
mleko
2 szkl
jajko
2 szt
żółtko jajek
4 szt
olej
pół szkl
budyń waniliowy
1 opakowanie
Piana:
białko
4 szt
cukier
10 dag
ocet
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bezą

Mąkę mieszamy z proszkiem.dodajemy miękką margarynę,żółtka,jajko i cukier.Zagniatamy ciasto.Ciastem wylepiamy natłuszczoną blachę.
Jajka,żółtka i cukier ubijamy,dodajemy zmielony twaróg i resztę składników.Miksujemy i wylewamy na ciasto.Pieczemy 60 minut w 190 stopniach.Białka ubijamy z cukrem,na koniec wlewamy łyżeczkę octu.Wykładamy na gorące ciasto i pieczemy jeszcze 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 17.06.2011 10:49
Uwielbiam sernik!
ewasylwia 16.06.2011 15:49
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak