Sernik z bezą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Na ciasto:

  • mąka

    30 dag
  • cukier

    1 szkl
  • margaryna

    15 dag
  • jajko

    1 szt
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • NA MASĘ:

  • twaróg

    1 kg
  • cukier

    1 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • jajko

    2 szt
  • żółtko jajek

    4 szt
  • olej

    pół szkl
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • Piana:

  • białko

    4 szt
  • cukier

    10 dag
  • ocet

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem.dodajemy miękką margarynę,żółtka,jajko i cukier.Zagniatamy ciasto.Ciastem wylepiamy natłuszczoną blachę.
Jajka,żółtka i cukier ubijamy,dodajemy zmielony twaróg i resztę składników.Miksujemy i wylewamy na ciasto.Pieczemy 60 minut w 190 stopniach.Białka ubijamy z cukrem,na koniec wlewamy łyżeczkę octu.Wykładamy na gorące ciasto i pieczemy jeszcze 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawel6 17.06.2011 10:49
Uwielbiam sernik!
ewasylwia 16.06.2011 15:49
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat