Sernik pomarańczowo- mandarynkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopt jasny

    1 szt
  • galaretka pomarańczowa

    2 szt
  • mandarynki w puszce w zalewie

    1/2 puszki
  • twaróg

    1/2 kg
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • śmietana kremowa 30%

    250 ml
  • aromat pomarańczowy

    1-2 łyżeczki
  • konfitura

    1/2 pomarańczowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt skrapiamy syropem z mandarynek, a następnie smarujemy konfiturą pomarańczową.
Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach ciepłej wody i schładzamy.
Dobrze zmielony twaróg ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem pomarańczowym- mieszamy z żelatyną.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową.
Nakładamy masę na biszkopt- wyrównujemy i schładzamy.
Na schłodzonym serniku układamy kawałki mandarynek, a następnie wylewamy warstwę galaretki przygotowanej z mniejszej niż zawsze ilości wody.
Schładzamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 17.10.2013 08:23
uwielbiam takie serniki :-)
tomek18 25.04.2012 08:44
wygląda wspaniale:) ach te serniczki:)
hastalavista 23.02.2012 22:41
uwielbiam serniki, a ten zapowiada się wyjątkowo pysznie :)
KasiaK90 06.11.2011 11:04
mm..pychota
magduś83 11.10.2011 15:26
kolejne cudo Anny :)
barbara11561 04.10.2011 11:39
świetny
iga2 28.09.2011 18:15
super ciasto
eli82 28.09.2011 15:05
cudnie wygląda
Kuchareczekjeden 15.09.2011 09:10
wygląda pięknie
kanu83 13.08.2011 12:29
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat