Sernik na zimno z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogezniozowany waniliowy

    4 szt
  • jajko

    4 szt
  • cukier

    3/4 szkl
  • jagody

    min 1/2 litra
  • galaretki

    2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4-5 łyżeczek
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrami, dodać serki, z białek ubićpianę,dodaći delikatnie wymieszać.Dodac rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę.Na dno tortownicy układamy biszkopty,na to wylewamy masę.posypujemy jagodami,delikatnie mieszamy, uzupełniamy na górze jagodami i zalewamy tęzejącą galaretką.Ja rozpuszczam 2 galaretki w mniejszej ilości wody niż pisze na opakowaniu.Dajemy do lodówki i czekamy aż zastygnie.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 12.04.2014 13:02
przepyszny serniczek
Margo1 24.02.2013 17:40
mogłabym jesc go codziennie
ewelinapac 26.10.2012 22:57
super
BozenA 08.06.2012 11:17
mniam
BozenA 08.06.2012 11:17
mniam
Jastinka 01.04.2012 22:40
świetne
iknbozka 16.01.2012 18:58
mniam
czekoladka_m 05.01.2012 16:43
szkoda, że na świeże jagody trzeba tak długo czekać:(
Iwona43 22.11.2011 18:55
smakowicie wygląda:)
edyta44 12.11.2011 10:03
pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat