Sernik na zimno z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • serek homogenizowany

    4 opakowania
  • galaretka owocowa

    1 opakowanie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2-3 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • ananas z puszki

    10 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie ułożyć okrągłe biszkopty( można zamiast nich użyć cienkiego biszkoptu). Serki homogenizowane przełożyć do miski i zmiksować z cukrem pudrem oraz rozpuszczoną w 6 łyżkach ciepłej wody żelatyną. Masę wyłożyć na biszkopty i odstawić na 30- 40 minut w chłodne miejsce. W tym czasie ananasy wyjąć z zalewy i odsączyć. Galaretkę zaś rozpuścić w 1- 1,5 szklance wody. Na lekko stężałą masę wyłożyć plastry ananasa i zalać galaretką. Sernik odstawić do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 18.06.2013 22:44
Lubię takie lekkie ciasta
IKrakowianka 31.08.2012 08:52
Też taki lubię
Katarzyna/kate1980 08.06.2012 23:23
świetny przepis
Barbara55 28.05.2011 20:01
serniki uwielbiam nawet na zimno
jasiek 17.05.2011 11:14
nie przepadam za ananasami z serem
jasiek 17.05.2011 11:14
nie przepadam za ananasami z serem
kielcok1 07.05.2011 17:08
zjadłbym każdą ilość
rakow2 03.02.2011 14:36
sernik dobry i na ciepło i na zimno
berys18 31.12.2010 08:51
uwielbiam tego typu desery
Patrycja40 21.09.2010 17:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat