Sernik na zimno

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Sernik na zimno bardzo lubimy w naszym domu i to całorocznie, lubimy dodawać różne dodatki smakowe i galaretki.............SMACZNEGO!!!

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kilogram
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 opakowanie
  • woda gorąca

    0.7 szklanki
  • kasza manna

    3 łyżki
  • czekolada mleczna

    100 gramów
  • galaretka owoce leśne

    2 opakowania
  • herbatniki

    250 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę nadziewaną (u mnie advokat) posiekać nożem, herbatniki, ciastka kruche (wykorzystałam resztki) w woreczku rozgnieść.

Żelatynę dobrze rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, ser z wiaderka zmiksować z kaszą manna, wlać letnią żelatynę i szybko zmiksować.

Wsypać posiekaną czekoladę i szybko połączyć składniki.

Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy wyłożyć sernik, na wierzch rozsypać pokruszone herbatniki, przycisnąć dłonią mocniej do sernika i do lodówki schować.

Galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, tężejącą wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 21.02.2019 14:12
Sernik na zimno to deser prosty i szybki a za razem smaczny.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat