Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
twaróg
1 kilogram -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 opakowanie -
woda gorąca
0.7 szklanki -
kasza manna
3 łyżki -
czekolada mleczna
100 gramów -
galaretka owoce leśne
2 opakowania -
herbatniki
250 gramów
Sposób przygotowania
Czekoladę nadziewaną (u mnie advokat) posiekać nożem, herbatniki, ciastka kruche (wykorzystałam resztki) w woreczku rozgnieść.
Żelatynę dobrze rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, ser z wiaderka zmiksować z kaszą manna, wlać letnią żelatynę i szybko zmiksować.
Wsypać posiekaną czekoladę i szybko połączyć składniki.
Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy wyłożyć sernik, na wierzch rozsypać pokruszone herbatniki, przycisnąć dłonią mocniej do sernika i do lodówki schować.
Galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, tężejącą wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się