Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serki waniliowe homogenizowane

    2 opakowania
  • cukier

    1 szklanka
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    0,5 szklanki
  • masło

    20 dkg
  • galaretka pomarańczowa

    1 opakowanie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę dodać przestudzone masło i dobrze wymieszać. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku, wlać do przygotowanej masy. Dodać serki homogenizowane i wymieszać je z pozostałymi składnikami. Ubić na sztywno pianę z białek, porcjami dodawać ją do masy serowej. Przygotowaną masę wyłożyć do tortownic, na wierzch wylać ugotowana wcześniej i schłodzoną galaretkę. Sernik wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 23.08.2011 11:16
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat