Sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • czekolada mleczna

    1/2 tabliczki
  • śmietanka kremowa

    300 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • woda

    60 (gorąca)
  • twaróg

    500 (mielony)
  • herbatniki czekoladowe

    200 kruche
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciastka pokruszyć, dodać do nich stopione masło, wymieszać. Okrągłą blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Na spód położyć masę z ciastek i masła, ugnieść, wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami śmietany, ostudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę ubić. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem. Dodać do niego śmietanę, wymieszać. Do twarogowej masy wlać powoli ciepłą (nie gorącą) żelatynę, wymieszać. Wyłożyć na spód z ciastek i masła. Na wierzch polać roztopioną czekoladę, zrobić ozdobne esy-floresy. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 07.01.2013 21:42
Doskonałe ciasto. Poproszę kawałeczek.
cooleczka 24.05.2012 10:43
bardzo lubię :)
Ziabela 19.08.2011 13:45
o wlasnie takie by zjadla
Weronika_eM 30.05.2011 21:08
pyszności
Sylwia88 30.05.2011 12:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat