sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    75 dkg
  • galaretka brzoskwiniowa

    3 opakowania
  • rodzynki

    10 dkg
  • owoce

    1/2 kg
  • masło

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy 3 galaretki z połowy ilości wody,łącznie 3 szklanki mieszamy z serkiem i rodzynka,i.Smarujemy tortownice masłem i sypiemy cukier puder,wlewamy masę serową,studzimy i wstawiamy do lodówki.Przygotowujemy dwie pozostałe galaretki z normalnej ilości wody,i studzimy.Następnie przygotowujemy owoce np pomarańcze obieramyi i kroimy na plastry.Owoce układamy na serze i zalewamy krzepnącą galaretką.Wkładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat