Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1/2 kg
jajko 2 sztuki
masło 1/2 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier 1 szklanka
galaretka 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącego mleka. Masło, cukier, żółtka utrzeć. Do utartej masy dodać zmielony ser, ciągle ucierać. Na końcu dodać pianę z białek, zimną żelatynę i dobrze wymieszać. Zalać galaretką, zostawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.01.2013 12:36
rewelacja;]
ewaa 10.11.2011 21:27
uwielbiam serniczki:)
Anna138 17.10.2011 22:13
pycha
Seba 10.09.2011 09:42
uwielbiam
Motorek 03.07.2011 21:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak