Sernik na zimno

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser

    1/2 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • masło

    1/2 opakowania
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • galaretka

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącego mleka. Masło, cukier, żółtka utrzeć. Do utartej masy dodać zmielony ser, ciągle ucierać. Na końcu dodać pianę z białek, zimną żelatynę i dobrze wymieszać. Zalać galaretką, zostawić do stężenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 14.01.2013 12:36
rewelacja;]
ewaa 10.11.2011 21:27
uwielbiam serniczki:)
Anna138 17.10.2011 22:13
pycha
Seba 10.09.2011 09:42
uwielbiam
Motorek 03.07.2011 21:10
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat