sernik na orzechowym spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • orzechy laskowe

    2 szklanki
  • cukier

    15 dag
  • margaryna

    15 dag
  • ser

    1 kg
  • cukier

    30 dag
  • zapach waniliowy

    1 sztuka
  • jajka

    3 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sparzone orzechy obieramy ze skórki, miksujemy z cukrem i margaryną. Ser ucieramy z rozmąconymi jajami, cukrem i zapachem waniliowym. Masę orzechową wykładamy do średniej formy, na nią masę serową. Lekko potrząsamy, żeby masa się wyrównała. Pieczemy około 40 minut w 180st. Ciasto studzimy, owijamy folią i chłodzimy przez kilka godzin.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 13.12.2013 20:32
zapowiada się fajnie
adelajda 24.09.2013 16:45
serniki to ja bardzo lubię :)
dorotka0000025 04.09.2013 14:07
na pewno pyszny
junox 05.06.2013 18:58
lubię każdy sernik
berys18 11.05.2013 20:27
pycha sernik
Dorota37 02.04.2013 09:11
pycha taki sernik
Łukasz15 12.07.2012 11:31
Pyszny
smakoszek 24.05.2012 22:11
pyszny
Anna152 27.02.2012 16:32
mniam
Grazyna0211 23.01.2012 20:16
świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat